Tiuha - puuvillaiset tuttinauhat valmistettuna äidinrakkaudesta

Kaupallinen yhteistyö: Tiuha 

Kun raskaus on viimein saanut edetä normaalisti ilman, että olisi ongelmia on saanut huomata mitä kaikkea tulevalle pienelle ihmiselle tarvitseekaan ostaa. Mielessä oli tutit ja kun ne oli hankittu niin päässä napsahti - eihän niissä ole mukana tuttinauhoja! Laitoin äkkiä viestiä parhaalle ystävälleni, (joka on jo kahden lapsen äiti) tyylillä; " APUA! Kerro minkälaiset tuttinauhat on turvallisia ja hyviä?!" Ja sieltä sain vastaukseksi, että ainakin sopivan mittaiset (suositeltava pituus on enintään 22 cm) leveästä nauhasta ommellut tai sitten sellaiset jotka olisi tehty silikonihelmistä.


Tiuhaan ja Tiuha-mamma Jonnaan tutustuin Facebookin kautta helmikuun alussa ja nyt pääsenkin kertomaan teille enemmän tästä ihanasta nuoresta yrityksestä.
Tiuha on saanut nimensä leikkisästi tuttinauhojen mukaan, tuttinauha. Tiuha on alkuvuonna 2019 perustettu yhden naisen yritys. Tuotteet valmistetaan kotimaisena käsityönä Ylöjärvellä Jonnan kotona sijaitsevassa työhuoneessa. Tiuhan käsityönä valmistettuja tuotteita tällä hetkellä ovat tuttinauhat ja purulelut, joiden materiaalina on pääsiassa puuvilla. Tuttirenkaat ja kiinnitysklipsit ostetaan kotimaisilta toimijoilta ja kankaat puolestaan tulevat Saksasta. 
Tiuha tuttinauhat sai alkunsa puuvillaisten tuttinauhojen kaipauksesta. Jonnalle on tärkeää että tuotteen materiaalit on huolella valittu, ottaen huomioon myös ympäristöasiat. Siksi hän suosiikin sertifioitua puuvillaa aina kun mahdollista ja käyttää tuotteissaan osittain kierrätysmateriaaleja sekä pyrkii välttämään esimerkiksi muovista valmistettuja osia. Tiuhan tuttinauhat ja muut lastentarvikkeet on valmistettu TUKESin ohjeita noudattaen. Tuttinauhat täyttävät lisäksi tuttinauhoja koskevan standardi SFS-EN 12586:n. Tuttinauhoissa ja muissa tuotteissa käytetty silikoni on BPA-vapaata ja kiinnitysklipsi on nikkelitöntä metallia. Ompeluista kertyvät ylijäämät tulevat käyttöön tai päätyvät tekstiilinkeräykseen.
Tiuhan tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä tuttinauhoja, puruleluja, heijastimia, kortteja sekä tauluja.


Valitsin yhteistyön merkeissä Tiuhan valikoimasta tulevalle tytöllemme tuttinauhan joka on pituudeltaan n.20 cm. Kuvassa näkyvä tuttinauha on malliltaan uniikki ykisttäiskappale eikä sitä ollut verkkokaupan valikoimissa. Se sopii mielestäni väriensä sekä kuviointinsa puolesta niin arki kuin juhlakäyttöön, juuri niinkuin Jonnan ajatus on tuttinauhoja työhuoneessa tehdessään ollut! Jollei Tiuhan verkkokaupan valikoimasta löydy mieleistä tuttinauhaa on niitä mahdollista saada myös tilaustyönä tehtynä, jolloin saa sen mitä haluaa. 
Onko lukijoissani muita tulevia vanhempia tai vanhempia joilla on omat mieltymyksensä tuttien tai tuttinauhojen suhteen?
PS. Instagramissani on Tiuhan-verkkokauppaan alekoodi, josta saat tämän postauksen kuvissa näkyneen Kauris-heijastimen 100% alennuksella  - kurkista siis koodi täältä


Kommentit