Mitä on jo hankittuna ennen vauvan syntymää?

Ensilelu - Tämän tilasin kaveriltani instagramin kautta, ihana turkoosi itse tehty uniliina,jolla on pupun pää. ♥

Ensikirja - Tämä tuli lahjaksi Vau-kirjalta

Harsoja - Muutamia tarttunut mukaan Lahdessa käydessä

Hoitopöytä ja hoitoalusta - Hoitopöytä ostettiin jo silloin kun saimme 2015 tietää odottavamme Ilonaa, se on tähän asti ollut meillä varastossa säilytyksessä. Ajattelimme hommata laatikoston sisälle Ikeasta säilytyslokerikoita, että vaatteet ja kaikki muukin pysyy siististi järjestyksessä. Hoitoalustan saimme käytettynä tulevilta kummeilta.

Imetystyyny - Tämän ostin jo ensimmäisillä raskausviikoilla Lidlistä - tämän avulla olen pystynyt nyt myöhemmässä raskausvaiheessa nukkumaan yöunet kunnolla ilman särkyjä ja kolotuksia.

Lämpöpussi - Tämän saimme käytettynä tulevilta kummeilta.

Pinnasänky - Meille on tulossa valkoinen pinnasänky säädettävällä pohjalla,mun vanhemmat avustivat tämän hankinnassa

Rintapumppu - Tähänkin tuotteeseen valikoitui merkiksi Philips Avent, manuaalisena. Rintapumppua etsiessäni ehtona oli, ettei tarvitsisi kumarrella ja tällä tuotteella se oli mahdollista. Tuotteessa on myös pehmeä hierontatyyny joka edistää maidontuloa rinnasta.

Tuttipulloja, tutteja - Tutteja ei ole vielä tullut osteltua, mutta on niitäkin jo pari kappaletta jemmassa. Tuttipulloina ostimme Philipsin Aventeja erikokoisina.

Tuttipullonhöyrystin - Tämä oli ehdottomasti hankintojen kärkipäässä. Tähänkin valikoitui merkkinä Philips AVENT höyrysterilointilaite jolla steriloidaan tuttipullot mikroaaltouunissa. Laite on kevyt ja kompakti, mikä tekee siitä erinomaisen sekä kotiin että matkalla. Pullot säilyvät steriileinä 24 h, jos kantta ei avata. Sterilointi suojaa vauvaa erityisen haitallisilta bakteereilta, kunnes vauvan immuunipuolustusjärjestelmä on riittävän vahva. Philips AVENT -sterilointilaitteissa on sairaaloissakin käytetty höyrysterilointimenetelmä, joka on nopea, helppo, tehokas ja kemikaaliton. 
Sterilointilaiteen materiaalit eivät sisällä BPA:ta.

Vaatteita - bodyja, sukkahousuja, housuja, pipoja, pyjamia, joita on ostettu niin uutena kuin saatu käytettynä. Vaatteita ovat hommanneet niin tulevat isovanhemmat kuin kummit.

Vaippoja - näitä on tullut ilmaisnäytteinä mm. Lastentarvikkeen Babyboxista, mutta lisää on vielä hankittava.

Vaunut & turvakaukalo - Samoin näiden hankinnassa avustivat mun vanhemmat. Vaunut ovat merkiltään Fill, väriltään harmaa/violetit. Vaunut saa myöhempää käyttötarkoitusta varten muunnettua myös rattaiksi.

Vauvakirja - Näitä meillä on itseasiassa kaksi, toisen meille toivat tulevat mamma & pappa, joka kattaa lapsen ensimmäisen vuoden. Toisen hommasi tuleva isä, Mauri Kunnaksen vauvakirjan jota voi täytellä aina 6-vuotiaaseen saakka.

Äitiyspakkaus - Tämän kanssa oli seikkailua kerrakseen. Olin laittanut hakemuksen Kelaan menemään jo 17.1. mutta sain puhelun sieltä 27.päivä, etteivät voi käsitellä hakemustani, koska neuvolasta ei oltu merkitty raskaustodistukseen milloinka on laskettuaika. Ajelin samana päivänä neuvolaan ja pyysin uutta todistusta jonka sainkin ja seuraavana päivänä hakemukseni oli jo käsitelty Kelan toimesta.


Vielä uupuu:

Kantoreppu/liina - tästä ottaisin enemmän kuin mielelläni suosituksia vastaan!

Kylpyamme - tämän haluaisimme olevan sellainen jossa on pohjassa tulppa. Samoin olisi hyvä, jos siinä olisi mukana teline, jonka korkeutta on mahdollista säätää, meillä kun on lähestulkoon 30 cm pituusero keskenämme. Beemoo Care-amme on ollut yksi vaihtoehto, jota olemme harkinneet, mutta täytyy vielä tutkailla muitakin.

Itkuhälytin - vaihtoehtoja on liiaksi, mutta ei oikein osaa päättää mikä sitten olisi loppupeleissä hyvä, tästäkin otan mielelläni suosituksia vastaan.

Sairaalakassi - ehkä tätäkin olisi jo hyvä pikkuhiljaa alkaa työstämään..Kommentit